ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ

Γεωμηχανική Αθηνών ΕΠΕ

 

Προμηθευτής όλων των γηπἐδων γκόλφ στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο έργο καλλωπιστικού πρασίνου είναι το γήπεδο γκόλφ. Το γκόλφ είναι άθλημα ανοιχτού χώρου, παίζεται σε μια έκταση 600 περίπου στρεμμάτων και ανα τον κόσμο ασχολούνται με αυτό εκκατομύρια παιχτές. Τα ειδικά χαρακτηριστικά ενός γηπέδου γκόλφ στις σύγχρονες κοινωνίες είναι πως προσφέρει μια διέξοδο προς τις πολυτέλειες τοy πράσινο για τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι στα αστικά κέντρα και δεν έχουν άμεση επαφή με τη φύση όπως έχει ο Έλληνας.

 

Κατ΄επέκταση έχει δημιουργηθεί η “ετικέτα”, οι άγραφοι κανόνες του γκόλφ, για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η απόλαυση, του να παίζει κανείς γκολφ. Στο σύνολο της κατασκευής ενός γηπέδου απαιτείται λεπτομέρεια που επιτυγχάνεται με τη συνεργασία επιστημόνων, κυρίως γεωτεχνικών και μηχανικών, όλων των ειδικοτήτων απο όλους τους τομείς της οικονομίας.

 

Η Γεωμηχανική απο το ξεκίνημα της θεώρησε πως τα γήπεδα γκόλφ μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του τουρισμού σαν προϊόν που προσφέρει η χώρα μας, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και προσελκύοντας τον ποιοτικό τουρισμό τον οποιό ιδιαίτερα τώρα χρειάζεται η Ελλάδα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων εγχειρημάτων είναι τα γήπεδα γκόλφ του Ναβαρίνο και το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, τα οποία προσέφεραν τρομακτική ανάπτυξη στο σύνολο της περιοχής που επηρεάζουν με αποτέλεσμα την ευημερία του τοπικού πλυθησμού, την παγκόσμια διαφήμιση της Ελλάδας, την ανάπτυξη του σημαντικότερου προϊόντος της χώρας μας και την προσέλκυση ξένου εισοδήματος.

 

Η Γεωμηχανική προσανατολίστικε σε αυτή την κατεύθυνση και κινήθηκε σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο επιτυγχάνοντας μια σειρά απο αποκλειστικές συνεργασίες. Στο εξωτερικό συνεργάζεται με διαπρέποντες οίκους όπως η Toro, η Jacklin Seed Co., η DLF, η Dura Plastics, η Paige electrics, με αρχιτέκτονες γκόλφ αλλά και στο εσωτερικό με τη μοναδική εταιρεία που έχει κατασκευάσει γήπεδα γκόλφ στην Ελλάδα, την Α.Π.Μαραγκάκης Έργα Πρασίνου A.E.

 

Οι προσπάθειες και η τεχνογνωσία που προσφέρει η Γεωμηχανική μεταφράστηκαν σε έργα, όπως το γήπεδο γκόλφ της Χερσονήσου στην Κρήτη, το Πόρτο Καρράς και το γήπεδο γκόλφ της Κέρκυρας, τα οποία έδρασαν αθροιστικά στην επί τω έργω εμπειρία της Γεωμηχανικής στα γκολφ, έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στην κατασκευή των περεταίρω γηπέδων γκόλφ αλλά και να γίνει βασικός προμηθευτής στα σύγχρονα γήπεδα γκόλφ της Ελλάδας, προσφέρωντας πραγματική υποστήριξη όπως έχει γίνει επανειλήμμένα στα γήπεδα του Ναβαρίνο με εκπαιδευτικές συνεδρίες στα τροχιστικά, στο χειρισμό των μηχανημάτων, στο σέρβις των μηχανημάτων, στη χρήση του λογισμικού του κεντρικού δικτύου άρδευσης.

 

Μετά απο 30 χρόνια στον τομέα αυτό η Γεωμηχανική έχοντας συσσωρεύσει εμπειρία και εξειδικεύσει το προσωπικό της, είναι έτοιμη να συντελέσει σε όλα τα στάδια ενός γηπέδου γκόλφ, με σεβασμό στο περιβάλλον, για την πραγματοποιήση αξιοθάυμαστων εγχειρημάτων που θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συνολικά όλων των Ελλήνων.

 

 

Navarino Hills


Το Navarino Hills βρίσκεται σε εξέλιξη σε έκτασγ 500 εκταρίων στην περιοχή του κυνηγού.

To υπερυψωμένο διπλό γήπεδο γκόλφ 36 οπών με θέα προς τα δύο πρηγούμενα γήπεδα γκόλφ, Navarino Bay και Navarino Dunes, σχεδιάστηκε απο το αρχιτεκτονικό γραφείο του διάσημου αρχιτέκτονα και παίκτη γκόλφ Jose Maria Olazabal.

 

Το γήπεδο γκόλφ Navarino Hills κατασκευάζεται απο την "Α.Π. Μαραγκάκης - Εργα Πρασίνου Α.Ε" .

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 1

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 2 Άρδευση

 

 

 

 

 

 

Navarino Bay


Το Navarino Bay ολοκληρώθηκε.

Μετρά 5670 μέτρα απο τα τελευτάια tees κα διαθέτει τέσσερα σετ με θέσεις tees.

To παραθαλάσσιο θέρετρο που φέρει 18 οπές σχεδιάστηκε απο τον Robert Trent Jones II.

Το τοπίο με πανοραμική θέα στο βουνό κια στη θάλασσα, καθώς και greens πάνω στη θάλασσα, προσφέρει προκλήσεις για παίκτες όλων των επιπέδων.

 

Το γήπεδο γκόλφ Navarino Bay κατασκευάστηκε απο την "Α.Π. Μαραγκάκης - Εργα Πρασίνου Α.Ε" .

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 3

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 4 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 5 Πλήρης γκάμα μηχανημάτων

 

 

 

 

 

 

 

Navarino Dunes

 

To 18 οπών γήπεδο γκόλφ, είναι κομμάτι ενος τεράστιου νέου θερέτρου που λέγεται Costa Navarino. To Costa Navarino βρίσκεται στην περιοχή της Μεσσηνίας, στην νότιο-δυτική Πελοπόννησο. Σχεδιασμένο απο την EGD και το Bernhard Langer.

 

Το γήπεδο είναι σχεδιασμένο για να απευθύνεται σε παίκτες όλων των επιπέδων,με διαστάσεις 5000 επί 6200 μέτρα και βαθμό δυσκολίας 72 χτυπημάτων (Par 72).

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 6

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 7 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 8 Πλήρης γκάμα μηχανημάτων

 

 

 

 

 

 

Crete Golf Course

 

Το πρώτο γήπεδο γκολφ τα τελευταία 22 χρονια άνοιξε στις αρχές του 2003 στην περιοχή της Χερσονήσου στη Κρήτη. Επενδυτής ειναι η "Κρητικά Γκόλφ ΑΕ", εταιρία που δημιουργήθηκε απο τοπικούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με πρόεδρο και CEO τον Δρ. Μ. Βρανά.

 

Ο σχεδιασμός του 18-οπών γηπέδου γκόλφ είναι τύπου "ερήμου" με μεγάλη έμφαση στην αυτοφυή βλάστηση και στη δημιουργία εγκαταστάσεων φιλικών προς το περιβάλλον. Το γήπεδο πληρεί προδιαγραφές πρωταθλημάτων (72 par) και εκετείνεται σε μήκος 5850 μέτρων.

 

Τα τέσσερα σετ tees σε κάθε τρύπα θα ικανοποιήσουν όλους του παίκτες. Υπαρχουν δύο driving ranges και μία τελευταίας τεχνολογίας Ακαδημία γκόλφ με ειδικά greens για εξάσκηση και μια μικρή περιοχή για προπόνηση. Η τοποθεσία αυτή με τις υψομετρικές διαφορές, τη φυσική μακία βλάστηση και την μοναδική θέα ειναι εκπληκτική και το γήπεδο γκόλφ, άκρως διασκεδαστικό.

 

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 9

 

Ολο το γήπεδο γκόλφ κατασκευάστηκε απο την "Α.Π. Μαραγκάκης - Εργα Πρασίνου Α.Ε" εκτός απο το rough shaping του αρδευτικού συστήματος και του τελικού shaping. O Ανδρέας Μαραγκάκης έχει κατασκευάσει τα πιο σημαντικά έργα πρασίνου στην Ελλάδα. Με πολύ στενές σχεσεις με τη Γεωμηχανική Αθηνών ΕΠΕ, εταιρία αφοσιωμένη στο καλλωπιστικό πράσινο και αποκλειστικό διανομέα της TORO στην Ελλάδα.To γήπεδο γκόλφ αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός στον Ελληνικό τουρισμό και έχει ανοίξει ενα καινούριο κεφάλαιο στον Ελληνικό τουρισμό επεκτείνωντας την τουριστική περίοδο στο νησί.

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 10 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 11 Πλήρης γκάμα μηχανημάτων

 

 

 

 

 

 

Porto Carras Golf Course

 

Είναι γήπεδο 18-οπών με Par 72, με τέσσερα par 5,τέσσερα παρ 3 και δέκα par 4 τρύπες σε έκταση 77 εκταρίων.n Το γήπεδο γκόλφ Πόρτο Καρράς βρίσκεται στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, 75 χιλιόμετρα νότια απο τη θεσσαλονίκη στη Βόρεια Ελλάδα.

Μετα την κατασκευή του το 1972, ανακαινίστηκε το ξανά το 2003 με συστήματα άρδευσης TORO τα οποία βρίσκονται σε πλήρη χρήση και λειτουργία απο τον Αύγουστο του 2003 μέχρι σήμερα.

 

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 12

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 13 Άρδευση

 

 

 

 

 

 

 

Corfu Golf Course

 

To 18-οπών (Par 72) γήπεδο γκόλφ βρίσκεται στην Κερκυρα,στην κοιλάδα Ροπα που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού.Σχεδιασμένο απο τον αρχιτέκτονα γκόλφ D. Harradine, ανοιξε το 1973.

 

Τα τελευταία τρία χρόνια ανακαινίσθηκε ολοκληρωτικά.Ειδικοί κατασκευαστές κλήθηκαν να εγκαταστήσουν συστήματα άρδευσης TORO τα οποία διατηρούν το γήπεδο γκόλφ σε άριστη κατάσταση.Επίσης η αγορά μιας ευρείας γκάμας ειδικών μηχανημάτων για γκόλφ TORO, διασφαλίζει τη σταθερή ποιότητα και τη συνεχή βελτίωση του γηπέδου αυτου.

 

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 14

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 15 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 16 Πλήρης γκάμα μηχανημάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

Dasia Private Golf Course

 

Ένα ιδιωτικό γήπεδο γκόλφ 6-οπών,τριών γύρων στην Κέρκυρα.

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 17

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 18 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 19 Πλήρης γκάμα μηχανημάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

Glyfada Golf Course

 

Το γήπεδο γκόλφ της Γλυφάδας βρίσκεται στο ομόνυμο παραθαλάσσιο προάστιο στα νότια της Αθηνας.

Το γήπεδο είναι 18-οπών (Par72), σχεδιάστηκε από τον Donald Harradine και άνοιξε το 1966. Το γήπεδο γκόλφ της Γλυφάδας φιλοξενεί Τουρνουά απο το 1979,To "Mediterranean Games" το 1992 και τα τελευταία χρόνια το "PGA Senior Greek open".

 

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 20

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 21 Άρδευση

 - ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ 22 Μηχανήματα

 

 

 

 

 

 

*Για οτιδήποτε έχει σχέση με γηπέδα γκολφ, μελέτες, κατασκευή ή πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τμήμα marketing της Γεωμηχανικής.

© 2023 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies !
Lorem Ipsum